SCHAGEN - Donderdag omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding dat er een zwarte scooter zonder kentekenplaten zou rijden in de omgeving van de Schar/Zeewolf te Schagen.


Men is met meerdere eenheden die kant op gegaan. Al snel zag men de betreffende scooter, met twee opzittenden, ter hoogte van de Nes rijden. De bestuurder kreeg meteen een stopteken, maar hier werd helaas geen gehoor aan gegeven en er ontstond een korte achtervolging. In de omgeving van de Haagbeukstraat kon de bestuurder de scooter niet langer onder controle houden en kwam ten val. Gelukkig kwamen beide opzittenden redelijk zacht ten val half in de bosschages. Hierna besloten beiden te voet de vlucht voort te zetten.

Toch bleken de agenten sneller en kon men beide verdachte snel overmeesteren. Bij de achtervolging kreeg men ondersteuning van de politiehelikopter. De scooter bleek de vorige dag gestolen te zijn bij het treinstation van Schagen. Bij verder onderzoek werd tevens een tweede gestolen scooter weten terug te vinden bij een van de verdachten.