Op zaterdagochtend 21 januari 2012 kwam café-eigenaar Koos Engel om het leven toen hij voor zijn café Los Amiguitos op de Dorpsstraat in Tuitjenhorn een ruzie probeerde te sussen. Bij deze ruzie buiten op straat voor het café waren zo’n 20 mensen aanwezig waarvan er één een mes trok en hier mee stak. Daarbij raakten twee mannen gewond en Koos raakte dodelijk gewond.

Diezelfde nacht werden er vier mannen aangehouden die bij de vechtpartij betrokken waren. Tot op de dag van vandaag is niet gebleken dat zij iets te maken hadden met de fatale steek die Koos het leven kostte. Zij zijn kort daarna weer vrijgelaten. Vlak erna werden nog drie mannen aangehouden die bij de vechtpartij waren. Tegen hen heeft de politie destijds niet voldoende bewijs op kunnen bouwen dus ook zij zijn later weer in vrijheid gesteld.

Koos zou deze maand 50 geworden zijn. Naar aanleiding hiervan stond een aantal weken geleden een artikel in het Noord-Hollands Dagblad. Onlangs meldde een getuige zich met nieuwe informatie. Daarom is het rechercheteam de moord opnieuw aan het onderzoeken.

Het kan bijna niet anders dan dat er mensen zijn die destijds gezien hebben wie er stak, of dat daarover gesproken is. Het kan zijn dat men bang was degene die het gedaan heeft aan te geven. We zijn nu inmiddels zes jaar verder. Het zou kunnen dat mensen gewetenswroeging hebben of dat de verhoudingen nu anders liggen waardoor men wel geneigd is een verklaring af te leggen. Er is destijds ook een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip. Die beloning geldt nog steeds.

Heeft u  informatie die de politie kan helpen deze moord alsnog op te lossen? Gebruik dan het tipformulier of neem contact op met de politie via 0900 8844. Wanneer u liever anoniem wilt blijven, kunt u contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.