SCHAGEN - Een tractorbestuurder zonder juiste verlichting heeft vrijdagavond meerdere keren een stopteken van de politie genegeerd nadat zijn verlichting niet op orde was en hij een opvallende rijstijl vertoonde. Uiteindelijk werd hij in Schagen klemgereden en aangehouden, zo laat de politie weten op Facebook.


De politie kreeg een melding van een tractor die door Schagen zou rijden waarvan de verlichting niet in orde was en de bestuurder opvallend rijgedrag vertoonde. Korte tijd later zag men op de Langestraat de bewuste tractor rijden.

Nadat de poltie het dienstvoertuig midden op de rijbaan parkeerde om de bestuurder te controleren, reed de bestuurder om het voertuig heen door de berm. De politie is achter hem aangereden en gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reageerde ook niet op de blauwe zwaailichten en het aanroepen via de dakmegafoon. Met meerdere politievoertuigen is de tractor uiteindelijk op de Nes klemgereden. Nadat de bestuurder nergens aan mee werkte en niet wilde uitstappen is deze door middel van pepperspray onder controle gebracht.

De man is aangehouden. Voor diverse feiten is een proces-verbaal opgemaakt. Na onderzoek bleek hij niet onder invloed. Omdat de politie twijfelde over zijn rijgeschiktheid is zijn rijbewijs ingevorderd. Het CBR zal hier verder naar onderzoek doen.