't Zand - Tijdens een snelheidscontrole op de Westerduinweg heeft de politie zondagavond van drie hardrijders het rijbewijs ingevorderd. De drie reden meer dan 50 km te hard.

De hoogste snelheid bedroeg 157 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Vijf andere hardrijders werden staande gehouden en kregen een boete. Bij de controle, die plaats vond tussen 18.30 en 20.30 uur, werd gebruik gemaakt van een lasergun.
Meer dan 30 km per uur te snel
Grotere snelheidsovertredingen vallen onder het strafrecht; na een overschrijding van meer dan 30 km/uur volgt een boete en een dagvaarding. En bij een overschrijding van meer dan 50 km/uur vordert de politie, bij staande houding, altijd het rijbewijs in.
Te hard rijden: meer dan alleen maar een bekeuring

Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen.  Een snelheid van 80 km per uur kan al als levensbedreigend worden beschouwd bij een aanrijding. Want een hoge rijsnelheid betekent ook een hoge botssnelheid. En ondanks de toename van veiligheid in de auto’s door het gebruik van gordel, airbags, kreukelzones, wegknikkende stuurkolommen en dergelijke kunnen al deze voorzieningen bij hoge snelheden lang niet altijd levens redden.