Op vrijdagmorgen hield de politie een 33-jarige man uit Alkmaar aan wegens het rijden onder invloed van drugs

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding dat een auto al slingerend over de N9 in de richting Den Helder zou rijden. Ter plaatse zag de politie de auto die afwisselend bijna stil stond en vol gas gaf. De bestuurder had ook de hele breedte van de weg nodig en botste bijna frontaal tegen een vrachtwagen die vanuit de richting Den Helder aan kwam rijden. De bestuurder reageerde niet op een stopteken en ook het blauwe zwaailicht van de politieauto leek hem te ontgaan. Toen de politie naast hem ging rijden, botste hij bijna tegen de politieauto aan. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand toen deze aan de verkeerde weghelft tegen de vangrail botste.

De bestuurder was verward, slecht aanspreekbaar en had de uiterlijke kenmerken van iemand die onder invloed van drugs verkeert. Bij controle van de bestuurder en zijn auto vond de politie een flesje met vermoedelijk GHB en een pil (vermoedelijk harddrugs).

Weigering bloedproef

De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef om de hoeveelheid en soort drugs vast te kunnen stellen. De man weigerde echter mee te werken aan de bloedproef. Het weigeren van een bloedproef wordt aangemerkt als misdrijf.

Bij controle bleek de man al eerder te zijn gepakt wegens het rijden onder invloed. De politie nam het rijbewijs en de auto van de man in beslag. Bovendien wordt er een art. 130-procedure opgestart om onderzoek te doen naar de lichamelijke en geestelijke geschiktheid van de man om een voertuig te besturen.

De man is ter ontnuchtering ingesloten. In de loop van de ochtend zal hij worden verhoord.

2017009088