SCHAGEN - De politie van Schagen heeft vanmiddag een scooterrijder aangehouden. De politie was al op de hoogte van het feit dat de man zijn rijbewijs was verlopen, en hield hem staande. Hierbij ontstond er direct een groot vermoeden dat de man ook nog eens onder invloed van alcohol en drugs verkeerde.

Op de Facebook pagina van de Politie Schagen meldt men:
Omstreeks 14.30 zagen wij een 27-jarige man op een scooter rijden op de Nieuwe Laagzijde in Schagen. Wij wisten dat het rijbewijs van de man al anderhalf jaar verlopen was (het gaat om een rijbewijs welke hij had moeten verlengen). Derhalve werd hij aan de kant gezet. Hier bleek tevens dat zijn scooter onverzekerd was.

Uit het gedrag van de man merkten wij dat hij onder invloed van zowel alcohol als drugs was. Zowel de alcoholtest als de drugstest (positief op Amfetamine/speed, Methamfetamine en Cocaïne) Hij is aangehouden en er is bloed afgenomen. Hoewel zijn rijbewijs verlopen is, is deze ingevorderd. Voor het verlopen rijbewijs en onverzekerd rijden krijgt de man in ieder geval proces-verbaal. Wanneer in zijn bloed te hoge waarden van alcohol en drugs worden aangetroffen krijgt hij ook hier proces-verbaal voor.