SCHAGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op zaterdagmorgen plaatsvond op de Markt in Schagen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 02.30 uur kwamen een 18-jarige jongen uit de gemeente Schagen en zijn vriendin uit een van de aan de Markt gevestigde cafés. Buiten stonden twee jongens die iets naar hen schreeuwden. Het slachtoffer reageerde hierop. Toen het slachtoffer en zijn vriendin naar hun fietsen liepen (die tegen het hek rond de kerk stonden ter hoogte van restaurant Stiel) kwamen de jongens achter hen aan. Zij sloten het slachtoffer in en begonnen hem hard tegen zijn hoofd te stompen. Het slachtoffer kwam ten val en werd, terwijl hij op de grond lag, meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt. De mishandeling stopte pas toen de vriendin hulp belde. Beide daders renden toen weg in de richting van de Loet.

Beide daders zijn jongens van 17 of 18 jaar oud met een blanke (mogelijk zeer licht getinte) huidskleur en een lengte van 1,75 tot 1,80 meter lang. De ene jongen had kort opgeschoren blond haar, waarbij aan de linkerzijde een streep was ingeschoren. Hij droeg een zwarte broek. De andere jongen droeg ook een zwarte broek.