Schagen - Op zaterdagavond omstreeks 22.25 uur reed een getuige over de Fok in Schagen toen hij plotseling vol in de remmen moest omdat er een auto vanaf een uitrit de weg op draaide. De bestuurder van de auto reed richting de Zijperweg. Hier reed hij op de plaats waar de weg overgaat in de Lagedijkerweg tegen de stoeprand. De bestuurder stuurde zo heftig terug, dat hij bijna aan de overzijde van de weg de berm in stuurde.

De man wist op de rijbaan te blijven, maar bij de eerste wegversmalling miste hij maar net de paaltjes. Bij de tweede wegversmalling ging het echt mis. Hier stuurde hij na de versmalling de auto in de linker berm. Door snel naar rechts te sturen miste hij op een haar na een meisje op een fiets die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden. Het terugsturen ging zo abrupt, dat de auto aan de rechterzijde door de berm reed en in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen.

Bij controle bleek de man (33-jaar en afkomstig uit Slootdorp) alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 815 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

2018058781