SCHAGEN - De politie heeft dinsdagochtend 5 april twee 17-jarige jongens uit Schagen aangehouden voor de betrokkenheid bij een beroving met geweld op vrijdag 25 februari 2022 op Het Schip in Schagen. Een dag later, op woensdag 6 april, werd ook een 17-jarige jongen uit Schagen aangehouden.


Die vrijdagavond rond 18.30 uur kreeg de politie melding van de beroving. Twee mannen hadden een 25-jarige man bedreigd, beroofd en mishandeld. De politie startte daarop een onderzoek. Er werd in de omgeving gezocht en een Burgernetbericht verzonden, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Dinsdagochtend 5 april heeft de recherche de twee verdachten in Schagen aangehouden. Eén van hen is inmiddels heengezonden. De andere verdachte zit nog vast. Op woensdag 6 april werd een 17-jarige jongen uit Schagen aangehouden. De twee 17-jarigen zitten vast voor verhoor. De betrokkenheid van de verdachten wordt door de recherche verder onderzocht.

Vrijdag 8 april worden de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over de voorlopige hechtenis.