WIERINGERWERF - Op de A7 bij Wieringerwerf is zondagavond een ernstig ongeval gebeurd tussen twee auto's. In ieder geval één persoon is gewond geraakt en de weg is richting Den Oever dicht. Kort na het ongeluk gebeurde er op ongeveer een kilometer afstand een tweede ernstig ongeluk toen twee auto's in botsing kwamen met een voertuig van Rijkswaterstaat die vanwege de afzetting op de A7 stond. Hierbij vielen meerdere gewonden


Bij het eerste ongeluk is een motorblok door het ongeluk uit een auto geslingerd. Een politiewoordvoerder spreekt van een ravage. Het slachtoffer raakte bekneld en is door brandweerlieden en ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald. Een politiewoordvoerder laat weten dat bij het ongeluk twee personen betrokken waren en dat ze beiden aanspreekbaar waren.

In de nasleep van het ongeval op de A7 bij Wieringerwerf gebeurde er nóg een ongeluk. Een automobilist reed tegen de auto van een weginspecteur van Rijkswaterstaat aan. Ook werd er nog een andere auto aanreden bij deze crash.

De weg is vanuit het zuiden naar het noorden langdurig afgezet vanwege de ravage. De weginspecteur had de weg afgezet om een buffer voor de hulpverleners te creëren. Nog voor de afslag van Wieringerwerf reed de automobilist tegen de afzetting: tegen de Rijkswaterstaat-auto.

Er zijn tenminste drie gewonden, waarvan één zwaargewond. De verwachting is dat de weg nog lange tijd afgesloten zal blijven.

Afgelopen nacht vond er ook al een ernstig ongeluk plaats op de A7 tussen Hoorn en Purmerend. Hierbij vielen twee slachtoffers te betreuren.