SINT MAARTEN - Wat Snickers, een zakje chips en een rolletje Mentos. Meer zal de buit van de inbraak in de kantine van voetbalclub Sint Boys - D.E.S. in Sint Maarten niet zijn geweest. Afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht drongen zij de sportkantine binnen, maar wisten enkel wat snoepgoed mee te pakken. Zelfs de televisie lieten ze hangen.

"Ze gingen professioneel te werk", vertelt voorzitter Simco Kruijer, die bij het schade opnemen merkte dat de sloten met een boor worden weggehaald. "Zou zelf niet weten hoe dat moet!"

Omdat de deuren van de kantine met meer geschut beveiligd zijn dan enkel de sloten, konden de 'hongerige' dieven hier niet naar binnen. Vervolgens hebben ze met een putdeksel meerdere ramen ingegooid en klommen naar binnen.

Kruijer verwacht dat de dieven op geld uit waren, maar dat bewaren zij niet in de kantine. "En tachtig procent van onze transacties gaat via pin", aldus de voorzitter.

Camera's
De sportclub zit net tussen verschillende bewakingscamerasystemen in. Het oude systeem is kapot en eind deze maand worden nieuwe camera's opgehangen. "Alsof ze het wisten", lacht Kruijer.

De buit valt dus mee, maar de schade is wel flink. Door de putdeksel is de vloer beschadigd, meerdere sloten zijn weg en ramen liggen in duizenden stukjes verspreid over de vloer van de kantine.