SCHAGEN - Enkele straatracers zijn gisteravond door de politie op heterdaad betrapt. In vier auto's werd getracht zo hard mogelijk weg te rijden op de Grotewallerweg in Schagen. Agenten zijn een van de bestuurders gevolgd, deze is het rijbewijs kwijt.

Na een tip nam de politie gisteravond in een onopvallende auto een kijkje op de Grotewallerweg. Daar zagen de agenten vier auto's staan, de motor van een van de auto's maakte veel toeren en even daarna reden de wagens weg.

Piepende banden
Even later stonden de auto's midden op de weg stil, het toerental van één ervan ging omhoog, daarna veel piepende banden en rook. De politie besloot achter de auto aan te gaan. Met 120 kilometer per uur reed de bestuurder over de N241, terwijl daar 80 kilometer per uur is toegestaan. Bij de rotonde met de Zuiderweg sloeg de auto rechtsaf de Kaagweg richting de Boog op. Daar trapte de bestuurder weer het gaspedaal in richting de 80 kilometer.

Blijkbaar had de automobilist door dat de politie hem op de hielen zat, want de verlichting van de auto werd vlug uitgezet en hij vluchtte de wijk in. Het afschudden lukte echter niet en op de Dreef zette hij de auto stil. Hij moest zijn rijbewijs vervolgens inleveren.