ALKMAAR - De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft drie maanden celstraf geëist tegen twee 25-jarige vrouwen uit Alkmaar en Schagen. Het OM acht hen schuldig aan het medeplegen van aanranding van een minderjarige jongen. Ook acht het OM bewezen dat verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het vervaardigen, bezitten en verspreiden van kinder-pornografisch materiaal: de vrouw uit Schagen filmde de aanranding en die beelden zijn nadien aangetroffen op de telefoon van de vrouw uit Alkmaar.


Aanranding

Nadat een 17-jarige pizzakoerier op zaterdag 2 mei vorig jaar overstuur terugkeert van zijn bestelling, belt hij bij zijn werkgever het alarmnummer, met de melding dat hij is aangerand in een woning in Alkmaar. Uit het onderzoek dat volgt blijkt dat één vrouw de jongen heeft betast en dat de ander daarvan beelden heeft gemaakt. Op de in beslag genomen telefoon van de Alkmaarse verdachte wordt het filmpje aangetroffen. Daarop is te zien dat een vrouw het geslachtsdeel van het slachtoffer betast, erin knijpt en er overheen wrijft. Ook is te horen dat één van de vrouwen zegt dat dit de ultieme droom is voor een pizzabezorger.

Verklaringen

Van een ultieme droom is echter geenszins sprake. Het slachtoffer heeft bij de politie en de rechter-commissaris meermaals verklaard dat de situatie voor hem intimiderend was. De Alkmaarse verdachte heeft bekend dat zij het slachtoffer heeft betast bij zijn geslachtsdeel. Zij verklaart dat het geinen was, dat ze hem wilde verleiden, en dat zij niet door had dat de jongen het erg vond. Ook heeft zij verklaard de gemaakte beelden te hebben doorgestuurd naar een vriendin.

Eis

De officier van justitie is duidelijk: ‘’Een geintje mag nooit uitmonden in overschrijdend seksueel gedrag, zonder tevoren te checken hoe de wederpartij er over denkt’’. De verklaring van één van de verdachten, dat ze over en weer sjansten, acht het OM niet aannemelijk - en is ook niet te zien op de beelden. De officier vervolgt: ‘’Verdachten hebben het slachtoffer een bedreigende en benauwde situatie bezorgd. Zij hebben zich in vereniging schuldig gemaakt aan de aanranding van een minderjarige kwetsbare jongen, in een voor hem vreemde woning, waarbij ze de feiten op beeld hebben vastgelegd. Dit is een dusdanig ernstig feit dat een gevangenisstraf gepast en geboden is.’’ De officier eist tegen beide verdachten een onvoorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak