Noord-Holland - De politie is op zoek naar mogelijke slachtoffers van beroving via een datingapp in de omgeving van Schagen. Drie verdachten zijn inmiddels aangehouden.

De werkwijze is geraffineerd. Het slachtoffer komt in contact met een vrouw, met wie hij via een datingapp heeft afgesproken in de omgeving van Schagen. Eenmaal op de afgesproken plek blijken er andere bedoelingen in het spel: naast de vrouw zijn ook twee mannen aanwezig. Ze zeggen dat de vrouw hun minderjarige zusje is. Ze stellen dat het slachtoffer zou hebben afgesproken met een minderjarige en maken een verwijt dat het slachtoffer pedoseksueel zou zijn. Onder dat verzinsel maken ze het slachtoffer geld afhandig, al dan niet gepaard gaande met geweld.


De indruk bestaat dat deze verdachten vaker slachtoffers hebben gemaakt. Voor het onderzoek is de recherche daarom op zoek naar personen die op soortgelijke manier slachtoffer zijn geworden van een beroving, of poging daartoe. Gelet op de verzinsels die verdachten naar voren brengen, hebben gevoelens van schaamte of angst het doen van aangifte wellicht in de weg gestaan. Dat is niet nodig.

Bent u op deze wijze benaderd en/of beroofd en heeft u géén aangifte gedaan? Dan vragen wij u hier alsnog aangifte van te doen. U kunt contact met ons opnemen via 0900-8844 en een afspraak maken voor een aangifte. Meer informatie over aangifte doen, vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aangifte-doen.html

2020149806