Noord-Holland - Woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur werden op verschillende plaatsen in Noord-Holland, zeven bestuurders staande gehouden en bekeurd. Alle overtreders werden door onopvallende videosurveillanten aan de kant gezet en bekeurd.

Een van de verkeersovertreders mocht nadat hij was staande gehouden niet meer verder rijden. Hij moest zijn rijbewijs bij de agenten achterlaten omdat hij meer dan 50 km te hard had gereden op de A9 in Badhoevedorp. De man reed 157 km per uur waar 100 km is toegestaan.

Op de  Kanaalweg in Warmenhuizen werd een bestuurder van een bestelauto betrapt. De man zat met zijn telefoon in de hand achter het stuur. In Medemblik werd op de A7 een automobilist bekeurd omdat hij met een aanhangwagen reed zonder dat hij het daarvoor benodigde BE rijbewijs had.

Verder werd in Badhoevedorp een slingerende taxichauffeur aan de kant gezet. De man reed op de Driemerenweg in Vijfhuizen en wisselde steeds onnodig van snelheid. De bestuurder bleek druk met het bedienen van zijn (navigatie)systeem waardoor hij nogal was afgeleid. Omdat hij zijn ogen niet op de weg had, stuurde hij te veel naar links. Bij het bekijken van de beelden verklaarde de chauffeur dat hij zich niet bewust was geweest van het effect van zijn bezigheden op zijn rijgedrag.

Tot slot kregen nog drie hardrijders een boete. Op de A8 in Westzaan werd een  snelheid gemeten van 132 km per uur waar 100 km is toegestaan. Op de A22 in Beverwijk werd een snelheid gemeten van 136 bij een 100 km-limiet en in Hoofddorp, op de N201 (Weg om de Noord) werd een overschrijding van 30 km gemeten.