SCHAGEN - Op woensdagmiddag hield de politie een 30-jarige man uit Winkel aan wegens het voorhanden hebben van drugs en vuurwerk. Bovendien reed hij onder invloed van drugs.

Omstreeks 15.15 uur zag de politie de man rijden op de Burenweg in Schagen. Bij controle van de bestuurder en zijn auto zag de politie een zakje met wit poeder op de bodem van de auto liggen. De bestuurder verklaarde dat er speed in het zakje zat. Verder onderzoek leverde nog drie wikkel met (vermoedelijk) cocaïne in zijn jaszak op en een potje met vermoedelijk GHB in de middenconsole van de auto. Ook vond de politie nog illegaal vuurwerk en medicijnen in de auto.

Bloedproef
De man moest een speekseltest afleggen. Hieruit bleek dat hij drugs gebruikt had. Er is een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Bij controle bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Zijn rijbewijs was verlopen. De politie nam de drugs, medicijnen, het vuurwerk en de auto in beslag.