MAASTRICHT - De zoektocht op een Maastrichts kerkhof naar de stoffelijke resten van de Schagense Tanja Groen heeft niets opgeleverd. Op de begraafplaats in Heugem werd het graf van een man geopend, omdat er aanwijzingen waren dat Tanja's lichaam daar vlak voor zijn begrafenis in was gelegd.

Uit onderzoek is vandaag gebleken dat in het betreffende graf alleen de stoffelijke resten liggen van de man die er in 1993 werd begraven.


'Zeer serieuze tip'
Vanochtend maakte de Limburgse politie bekend dat ze een graf zouden openen op een kerkhof in Maastricht. Een 'nieuwe, interessante en zeer serieuze' tip zou hen naar die plek hebben geleid.

De overleden man die in dat graf ligt, werd daar op 1 september 1993 begraven. "Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid", vertelde Peter R. de Vries vanmorgen op NPO Radio 1.

Studente Tanja verdween in de zomer van 1993. Ze fietste van een feestje naar haar huis in Maastricht, maar kwam daar nooit aan. "Het is meer dan 26 jaar geleden dat onze dochter spoorloos verdween", liet moeder Corrie vanochtend weten in een reactie. "De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondraaglijk geweest."

In al die jaren dat Tanja vermist is, onderzocht de politie talloze tips over haar mogelijke verblijfplaats. Toch werd er nooit wat gevonden, zelfs van haar fiets ontbrak en ontbreekt elk spoor.