SCHAGEN - Op industrieterrein de Witte Paal in Schagen is vanavond een grote brand uitgebroken in het gebouw van een keukenleverancier. De brand is zeer groot en uitslaand. De veiligheidsregio meldt dat er geen gewonden zijn bij de brand.

De veiligheidsregio bevestigt dat het gebouw als volledig verloren beschouwd kan worden. Op foto's is te zien dat enkel het geraamte over is gebleven. Ook een fietsenwinkel in de buurt is verloren gegaan.

De N241 tussen Schagen en Wognum is in beide richtingen afgesloten in verband met de brand. Die provinciale weg loopt langs het industrieterrein waar de brand woedt.

Er bestaat een gevaar dat de brand overslaat naar andere panden op het terrein. De brandweer doet op dit moment alles om dat te voorkomen.

De wind staat van de stad af, wat betekent dat de rookoverlast mee zal vallen. Mensen die er toch last van hebben worden geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten.

De brand woedt in het pand van Van Slageren Keukendesign aan de Grotewallerweg op industrieterrein de Witte Paal.

Tweede brand
Het is de tweede brand in korte tijd op het industrieterrein. Vorige week woensdag brandde er een bedrijfsverzamelgebouw af. Daarbij vielen geen gewonden.