Kat komt terecht op ijzeren pin: "Hij was compleet doorboord"

Door Redactie op Dinsdag 10 oktober 2017 11:13  112  kat, pinBron: NH-Nieuws


Kat komt terecht op ijzeren pin: "Hij was compleet doorboord"

SINT MAARTENSVLOTBRUG - Medewerkers van de dierenambulance Schagen stuitten dit weekend op een wel heel luguber tafereel. Op het terrein van een camping in Sint Maartensvlotbrug troffen ze een kat aan met een ijzeren pin in zijn lijf.

"Hij was compleet doorboord", vertelt één van de ambulancebroeders aan NH nieuws. Samen met een collega kwam hij afgelopen zondag op de melding af. "Hij is waarschijnlijk uit een boom gesprongen en op één van die spijlen terecht gekomen."

Lees ook: Kat doodgeschoten in Stompetoren: "Kogeltje heeft haar hele lichaam doorboord"

Gelukkig waren de twee medewerkers op tijd bij het arme dier om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. "Als hij daar langer in zijn eentje zit, dan probeert 'ie zich toch los te rukken, maar dat gaat natuurlijk niet." Het duo heeft de pin verwijderd en vervolgens overgedragen aan de Dierenartsenpraktijk (DAP) Schagen. Wonder boven wonder heeft de kat zijn hachelijke avontuur nog overleefd ook.

"De pin ging door zijn billetjes, waardoor 'ie er goed vanaf is gekomen. Gisterochtend kon hij weer terug naar zijn baasje." Wel hopen de ambulancemedewerkers dat er wat aan de spijlen, die vermoedelijk als plantenhouders werden gebruikt, wordt gedaan. "Nu is het een kat, maar als daar een kind met z'n hoofd op valt, dan zijn de gevolgen natuurlijk een stuk groter."