WARMENHUIZEN - Op woensdagavond ontdekte de politie een in werking zijnde hennepkwekerij in een vakantiewoning aan de Westfriesedijk in Warmenhuizen. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een melding van de eigenaar van het huisje over wateroverlast.


Ter plaatse bleek dat de eigenaar het huisje had verhuurd. Hij had de politie gebeld omdat hij van buren had gehoord dat er water uit het huisje kwam. Op de woonkamervloer (het laagste deel van het pand) bleek een laagje water te liggen.
Omdat het niet lukte contact te leggen met de huurder, besloot de politie binnen een kijkje te nemen. In drie ruimtes werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden hier driehonderdachtenvijftig (358) planten. De politie nam de planten en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, ventilatoren e.d.) in beslag.

Gevaarlijke situatie
Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De stroomvoorziening ten behoeve van de kwekerij werd buiten de meter om gedaan. Dit was echter zo amateuristisch en slecht gedaan dat er direct gevaar ontstond. In de meterkast bleek het te knetteren en te vonken. Een slechte combinatie met de wateroverlast.