SINT MAARTENSVLOTBRUG - In meerdere schuren aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug heeft vannacht een grote brand gewoed. De brand ontstond even na 04.00 uur en woedde tot na 05.30 uur. Om 05.45 uur meldde de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord dat het vuur onder controle is.


Op foto's van ooggetuigen is een grote vlammenzee te zien. Volgens een omstander zouden er in de directe omgeving knallen zijn gehoord. Dat zou kunnen duiden op een ontploffing van gasflessen, maar dat is niet bevestigd. Volgens de omstander betreft het mogelijk een loods bij een bollenbedrijf waar veel agrarische voertuigen staan.

UPDATE 05:26 uur: Een woordvoerder van de brandweer laat via Twitter weten dat het vuur is overgeslagen van de ene op een andere schuur. Een schuur is uitgebrand, in de andere wordt momenteel geblust. Bewoners en directe omwonenden van de brand zijn verderop in de buurt opgevangen.

Eerder liet de Veiligheidsregio al weten dat een deel van de N9 dicht was vanwege overtrekkende rook. Rond 05.20 uur was de weg weer vrijgegeven.