SCHAGEN - Drie jonge mannen zijn afgelopen weekend aangehouden voor het mishandelen van een 18-jarige jongen op de Markt in Schagen. Volgens een familielid heeft de jongen uit de gemeente Hollands Kroon een hersenschudding, gekneusde ribben en blauwe plekken aan de mishandeling overgehouden. "Hij kan bijna niet praten."

Het gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag tussen 2.30 uur en 4.00 uur. De nicht van het slachtoffer omschrijft dat de 18-jarige met zijn vriendin naar zijn fiets liep, toen hij van achteren werd aangevallen. "Ze hebben met zijn allen op hem in staan trappen. Dankzij het goede handelen van zijn vriendin kwam de politie en de ambulance. De jongens waren hem toen al gesmeerd."

Bewusteloos
De politie geeft tegenover het Noordhollands Dagblad aan dat de jongen bewusteloos was toen de agenten bij hem aan kwamen. "Nadat hij bij kennis kwam, heeft hij zich met een hoofdwond moeten laten behandelen bij de huisartsenpost."

Nog diezelfde nacht werden drie verdachten aangehouden. Zij zijn verhoord op het politiebureau en mochten daarna weer naar huis. "Hun namen en gegevens zijn genoteerd en wij doen verder onderzoek naar de toedracht van deze mishandeling." Mensen die meer weten of iets hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.