CALLENTSOOG - Zondagavond rond 23:50 uur vond er een ernstig ongeval plaats op Duinroosweg. Een 16-jarige jongen uit Callantsoog werd op de fiets aangereden door een personenauto en raakte hierbij zwaargewond. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door. Kort daarna hield de politie een 60-jarige vrouw aan op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval.

Net voor middernacht kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een personenauto en fietser, waarna de auto was doorgereden. Hulpdiensten gingen naar de plek van het ongeval om hulp te verlenen aan het slachtoffer. De jongen werd gestabiliseerd en met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De politie startte een onderzoek en kon dankzij een oplettende getuige de weggereden auto snel traceren bij een woning in Callantsoog. Hierbij werd een 60-jarige vrouw aangetroffen die onder invloed was van alcohol. Zij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en rijden onder invloed en is meegenomen naar het politiebureau. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd. Op dit moment zit zij nog vast voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

2022024831