SCHAGEN - Een 23-jarige man is afgelopen weekend zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. Ook reed hij veel te hard, haalde meerdere keren rechts in en werd hij meerdere malen betrapt op bumperkleven.

De bestuurder viel de politie op bij 't Zand. Hier reed hij met zijn bestelbus 100 kilometer per uur over de parallelweg waar 60 is toegestaan. De politie volgde de wegpiraat langere tijd om zijn rijgedrag goed te kunnen vastleggen. Bij de ringweg rond Alkmaar ging hij los. Hij haalde meerdere malen rechts in en reed met een veel te hoge snelheid, waarbij hij ook regelmatig met 90 kilometer per uur op zijn voorgangers kleefde.

Nadat de bestuurder aan de kant was gezet, vermoedde de politie dat hij onder invloed was van drugs. Na een speekseltest bleek dat hij amfetamine had gebruikt. De man werd aaneghouden en er werd een bloedtest gedaan om de hoeveelheid amfetamine in zijn bloed te controleren.

Rijbewijs ingevorderd

Het rijbewijs van de 23-jarige bestuurder is ingevorderd en hij krijgt een procesverbaal voor het rechts inhalen, te hard rijden en het bumperkleven.