SCHAGEN - Vanochtend, rond 08.30 uur, stond de politie op de Menisweg wegens een staande houding. Net op dat moment kwam er een brommer voorbij, waarbij het kenteken zo horizontaal stond dat deze niet te lezen was. Hierop besloot men de brommer te volgen en een stopteken te geven.


Hier dacht de bestuurder anders over. Dit resulteerde in een achtervolging waarbij de bestuurder de politie probeerde af te schudden in het park van zwembad De Wiel. Na enkele minuten ging de bromfietser weer via de Menisweg terug richting het centrum. Om voetgangers en fietsers te waarschuwen gebruikte de politie optische- en geluidsignalen. Bij de Welmolen ging de brommer door het rode verkeerslicht de kruising met de N245 over. Op het fietspad voor de brandweerkazerne, kwam de bromfietser ten val en kon hij klem worden gezet en aangehouden. De 17-jarige bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

Op de rollenbank haalde de bromfiets maar liefs 119 km/h! Hiervoor krijgt hij ook een WOK-melding. (Wachten op keuren). De bestuurder kan een boete tegemoet zien voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, snelheid en het door rood rijden.