Bergen - Op verzoek van de wijkagenten in Egmond en Castricum is het afgelopen weekeinde wederom nadrukkelijk gecontroleerd op verkeersgedrag van weggebruikers in de duinstreek in Noord-Holland-Noord. Met opvallende en onopvallende politievoertuigen van het verkeershandhavingsteam zijn controles uitgeoefend.

Tijdens de drie dagen zijn ongeveer 50 bromfietsen gecontroleerd op de rollentestbank. Er zijn meerdere bestuurders bekeurd wegens overschrijding van de snelheid, en voor twee snorfietsen is een zogenaamde WOK-melding gemaakt. Hierbij moet de snorfiets worden gekeurd nadat aanpassingen zijn gemaakt om het vermogen terug te brengen, en mag niet op de snorfiets worden gereden.

Verder zijn twee motorrijders bekeurd en van hen is het rijbewijs ingevorderd vanwege overschrijding van de maximum snelheid met 59 en 66 kilometer per uur. Ook het niet berijden van de aangewezen plaats op de weg (bromfiets op fietspad, gebruik vluchtstrook), rood licht negeren, telefoon vasthouden en het rijden zonder rijbewijs of met een vals rijbewijs leverde de nodige bekeuringen op. Twee motorrijders zijn bekeurd voor het onnodig geluid maken terwijl ook de zogenaamde decibelkiller ontbrak op de motorfiets.