WAARLAND - Op woensdagavond kwam een 34-jarige man uit de gemeente Hollands-Kroon na een ongecontroleerde rit tegen een boom tot stilstand op de Speketersweg in Waarland.

Omstreeks 18.15 uur belde een getuige met de politie. Hij vertelde achter een bestelbus te rijden vanaf het Verlaat in de richting Zijdewind. De bestuurder slingerde hevig en de getuige vermoedde dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Het busje sloeg af in Zijdewind, waar de bestuurder tegen een aantal geparkeerd staande auto’s botste bij een garagebedrijf. De bestuurder bleef niet op de plaats van het ongeval, maar reed verder in de richting Waarland. Onderweg werd nog een elektriciteitskast in de berm aangereden. Op de Speketersweg, net na de kruising met de Bleekmeerweg, raakte de bestelbus aan de linker zijde van de weg in de berm en botste hier tegen een boom. Het busje kwam hierdoor op de zijkant terecht.

De bus had zo’n klap gekregen, dat de bestuurder er niet meer zelfstandig uit kon komen. De brandweer kwam ter plaatse om de man te bevrijden. De man raakte gewond bij de aanrijding. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Van hem werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

2021129162