ZIJDEWIND - Dinsdagochtend om 7:00 uur heeft de politie op de Priggeweg in Zijdewind het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobiliste uit Den Helder. Tussen haar woonplaats en Schagen overtrad de vrouw de verkeersregels meerdere malen in ernstige mate.

Een onopvallende motoragent van Team Verkeer zag dat de vrouw zich herhaaldelijk schuldig maakte aan te hard rijden, inhalen over een doorgetrokken streep en bumperkleven.

Ter hoogte van Schagen werd de vrouw aan de kant gezet. Vanaf de N241 reed de vrouw de parallelweg Priggeweg op, richting Zijdewind, waarbij zij de snelheid met 51 km per uur overschreed. Omdat de veiligheid van de andere weggebruikers in gevaar was, werd het rijbewijs direct ingevorderd.
Op de vraag van de agent waarom de vrouw zo hard reed, gaf zij aan dat ze laat was voor haar werk.

Verplichte cursus
De politie heeft de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een EMG cursus. Deze Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer is een cursus die kan worden opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels in ernstige mate overtreden. Het doel van de EMG is om te voorkomen dat bestuurders opnieuw risicovol rijgedrag vertonen in het verkeer. De cursus bestaat uit drie cursusdagen, verspreid over meerdere weken en moet door de deelnemer zelf betaald worden. Bij het niet betalen of volgen van de cursus verklaart het CBR het rijbewijs ongeldig.