SCHAGEN - Een politieagent is vannacht gewond geraakt toen hij op de kermis in Schagen ingreep bij een vechtpartij. Er is verdachte aangehouden, maar door andere incidenten werd hij op de trein naar huis gezet. De agent is lichtgewond geraakt, meldt de woordvoerder. Ziekenhuisopname was niet nodig.

Rond 1.45 uur, enkele uren nadat er bij een bakkerij aan de Gedempte Oude Gracht brand was uitgebroken, werd op het kermisterrein op de Markt een jongen door een andere jongen geslagen. De kermis was op dat moment al gesloten.

Vuurtje opstoken
Onmiddellijk begonnen omstanders zich ermee te bemoeien. Terwijl sommigen het vuurtje verder opstookten, probeerden anderen, onder wie ook de portier van een nabijgelegen horecagelegenheid, een einde te maken aan de vechtpartij.

Dat lukte niet direct, waarop een toevallig passerende agent zich erin mengde. Terwijl het slachtoffer probeerde te helpen, incasseerde hij zelf echter ook een klap en een trap.

Bewust of onbewust
Wie die klap en trap heeft uitgedeeld is door de hectische situatie niet duidelijk geworden, meldt de woordvoerder. Bovendien houdt ze de optie open dat het niet bewust is gebeurd, en dat het het gevolg was van wat 'duw- en trekwerk in the heat of the moment'.

De jongen die de eerste klap uitdeelde, is wel aangehouden. Door de brand bij de bakkerij had de politie echter onvoldoende mensen beschikbaar om hem mee te nemen naar het bureau. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Anna Paulowna.

Gegevens genoteerd
Later in de nacht is hij door een politie-escorte naar het station begeleid, waar hij op de trein naar zijn woonplaats Anna Paulowna is gezet. "We hebben zijn gegevens genoteerd, hij moet zich melden op het bureau, en als hij dat niet doet, gaan we hem een handje helpen."