SCHAGEN - In het onderzoek naar het steekincident dat vrijdagavond 12 november 2021 plaatsvond in het Piet Mondriaanpark en de openlijke geweldpleging op de Rembrandtlaan zijn onlangs nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat om drie 18-jarige mannen en een 19-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon. Eerder, op 14 november 2021, werd al een 25 jarige man uit Schagen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Rond 20.55 uur op vrijdag 12 november 2021 kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen meerdere personen waarbij zou zijn gestoken. Toegesnelde agenten troffen op de Rembrandtlaan twee gewonde mannen van 30 en 34 jaar oud uit Schagen aan. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde aanwezige 36-jarige man was bij de vechtpartij in zijn gezicht gewond geraakt. De daders zijn er na het incident vandoor gegaan. Er werd direct een onderzoek opgestart.

Aanhoudingen
De recherche in Alkmaar kon op 14 november 2021 een 25-jarige man uit Schagen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Hij zit sinds zijn aanhouding vast. Op 8 december hield de politie een 18-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon aan. 5 dagen later, op 13 december, werd een 19-jarige man aangehouden. Beiden zitten nog vast.

Twee weken later, op 28 december 2021, zijn twee 18-jarige mannen uit de gemeente Hollands Kroon aangehouden. Een van deze twee mannen is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak. De andere verdachte zit nog vast. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In dit onderzoek zijn in totaal vijf aanhoudingen verricht.

Lees hier eerdere berichtgeving over het steekincident.

2021236061