VLISSINGEN - Scagha '66 heeft zich twee wedstrijden voor het einde van de competitie weten te verzekeren van handhaving in de Eredivisie zaalvoetbal. De ploeg van Wouter Moraal won vrijdagavond na een sterk optreden met 2-5 van Groene Ster Vlissingen.

De promovendus van afgelopen seizoen levert daarmee een knappe prestatie. Na de promotie stopte Tom Hofkamp en een andere routinier, Ferdy Kaleveld, raakte vervolgens zwaar geblesseerd. Diens vader Jaap Kaleveld stopte er ondertussen mee als coach en aan de hand van Wouter Moraal ging men verder om handhaving in de B-groep van de eredivisie zeker te stellen, waarmee men vier ploegen onder zich moest te houden.

In Vlissingen werd die status reeds bereikt na een knappe wedstrijd, waar Scagha brutaal begon en via Robin Schouwvlieger en Matz Mathot op 0-2 kwam. Via treffers van Boughaba en Bakx wist de thuisploeg die schade echter voor rust te herstellen.

Het duel kende een opmerkelijk moment na rust met een conflict tussen beide arbiters. Nadat scheidsrechter Mohamed Azarfane een overtreding van Boughaba niet bestraftebesloot zijn collega Juroen Koene alsnog te fluiten en zelf geel te trekken. Azarfane baande hierna boos de zaal uit venwege het feit dat hij 'overruled' was. Nadat de orde hersteld was ging de thuisploeg op zoek naar de winst, maar Scagha '66 wist wel raad met de geboden ruimte en dan met name de op dreef zijnde Schouwvlieger, die met nog twee treffers zijn totaal van de avond op drie bracht. De jonge Dylan Oldenburg bepaalde darana nog de eindstand op 2-5.

Het veilige Scagha '66 heeft nog twee wedstrijden te gaan waarvan de eerste komende vrijdag in Schagen is tegen ZVV Ede.